Werken bij De Vaart

Wij geven speciaal onderwijs aan leerlingen van 6 tot en met 12 jaar met een leerachterstand. Ze hebben extra ondersteuning nodig vanwege hun gedrag. Die krijgen ze op De Vaart: een kleinschalige school waar we onze leerlingen allemaal bij naam kennen.

Hoe is het om te werken op De Vaart? Remco en Maaike vertellen daar meer over.

Ons onderwijs

We werken er hard voor om te zorgen dat leerlingen hier rondlopen met een glimlach en vol zelfvertrouwen bij ons weggaan. Voorop staat een positieve benadering, met belonen, stimuleren en uitdagen. Leren is leuk op De Vaart: een voorwaarde om écht tot leren te komen.
Wat opvalt is de rust en positieve sfeer op school. Dat bereiken we door afspraken te maken, structuur en regels te bieden en door onze pedagogische basishouding. Elke groep van maximaal 13 leerlingen heeft een eigen leraar. We differentiëren op 3 niveaus. Dat doen we zowel in als buiten de klas. Ook werken we met onderwijsassistenten. Zij ondersteunen gericht, bijvoorbeeld in de speel-leerruimte waar leerlingen in kleine groepjes of individueel werken.

Wat houdt werken bij ons in

Je zet je op De Vaart altijd in om met leerlingen de connectie te maken. Het gedrag van jouw leerlingen kan best pittig zijn, aan jou de uitdaging om naar de vraag achter dit gedrag te kijken.
Jij zorgt dat de dag duidelijk en gestructureerd verloopt. In de ochtend biedt je ruimte om rustig binnen te komen, daarna leg je het dagprogramma uit waarbij je zorgt voor een goede afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Hierdoor neemt de effectieve onderwijstijd toe en wordt de leeropbrengst groter.
Jij checkt de hele dag hoe het met de leerlingen gaat en je past jouw ondersteuning daarop aan. Als het tijd is voor pauze dan bespreek je die voor én na. Dit zijn uitgelezen momenten waarop leerlingen aan hun sociaal emotionele doelen werken. En een foutje maken kan, want daarna bied jij altijd weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.
Van jou vraagt dit alles dat je doorzet en dat je daadkrachtig blijft in lastige situaties. Een open, eerlijke en vooral leerbare houding is noodzakelijk. Je bent erop gericht om het samen te blijven doen met leerlingen én collega’s.

Het team

Op onze school heerst een professionele cultuur. Het is gezellig maar bovenal zijn we gericht op hoe we het samen nóg beter kunnen doen voor onze leerlingen. Elkaar helpen en feedback geven is de standaard. We doen veel aan intervisie, teambuilding en kwaliteitsbevordering. En als je vastloopt krijg je alle hulp die je nodig hebt van collega’s. Ook is er een gedragscoach die waar nodig leraren ondersteunt in de klas. Dit alles is geen luxe, maar hard nodig voor het bieden van excellent onderwijs aan onze leerlingen.

De Onderwijsspecialisten

Als je bij ons komt werken, krijg je een dienstverband vanuit De Onderwijsspecialisten. Binnen deze stichting werken 25 scholen samen aan onderwijs voor leerlingen die specifieke ondersteuning nodig hebben. Samen laten we elk kind groeien.

Bekijk en beluister onze podcast!

In onze spiksplinternieuwe podcast ‘Hé jij daar!’ vertellen onze collega’s Marino, Sifra en Vincent over hun zoektocht naar een uitdagende baan. Die vonden zij op het Vierbeek College en De Vaart in Oosterbeek. Benieuwd naar hun verhalen? Bekijk en beluister de podcast hieronder!

Vacatures