Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Vaart
  Utrechtseweg 312
  6862 BC Oosterbeek
  T 026 - 334 88 00
  info@vaart-oosterbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Praktisch

Gymkleding & douchen

Alle leerlingen hebben twee keer per week bewegingsonderwijs. Daarvoor hebben ze een korte sportbroek, een T-shirt en sportschoenen (geen zwarte zolen) nodig. De school verstrekt geen gymkleding, maar heeft wel reservekleding voor een leerling die zijn gymspullen niet bij zich heeft. Leerlingen hebben de mogelijkheid na de gymles te douchen, dit is niet verplicht. Wanneer een leerling niet in staat is om mee te gymmen, moet dit schriftelijk door ouders worden gemeld.

Hoofdluis

Hoofdluis is een regelmatig terugkerend probleem op alle scholen. Als u hoofdluis constateert bij uw kind, wilt u dit dan zo snel mogelijk doorgeven aan de groepsleraar? Dan kunnen in overleg met u maatregelen getroffen kunnen worden. Ouders zijn verantwoordelijk voor de behandeling van de hoofdluis van kun kind.

Mobiele telefoon en andere waardevolle spullen

Mobiele telefoons moeten worden ingeleverd aan het begin van de lessen. De mentor houdt ze in bewaring. Na schooltijd krijgen de leerlingen hun telefoons terug. De leerlingen mogen draagbare spelcomputers mee naar school nemen. Deze mogen in overleg met de groepsleraar gebruikt worden.
 
Eten en drinken
Tijdens de ochtendpauze kan uw kind een beker melk of een pakje sap drinken en een tussendoortje eten, bijvoorbeeld een liga, boterham of een stuk fruit. De leerlingen lunchen altijd gezamenlijk op school. Ze nemen zelf een lunchpakket mee. Dit bestaat uit brood, fruit en iets te drinken (geen frisdrank). Er wordt in de klas gegeten en daarna spelen de leerlingen buiten op het schoolplein, zodat ze weer fris aan de lessen kunnen beginnen. Tijdens de pauzes en voor- en na schooltijd is er altijd toezicht op de leerlingen.

Roken

Roken is niet toegestaan.
 
Inventarisatieformulier
Aan het begin van elk schooljaar ontvangt u een inventarisatieformulier, dat u moet invullen. Zo houden wij de gegevens van uw zoon of dochter over medicijngebruik, taxivervoer, telefoonnummers en een eventueel dieet actueel. Dit is belangrijke informatie voor ons. Wilt u daarom wijzigingen in deze gegevens altijd aan ons doorgeven?

Taalgebruik

We letten op correct taalgebruik. Dit betekent dat we leerlingen aanspreken als zij vloek- of scheldwoorden gebruiken. Zo nodig volgt er een consequentie. Bij herhaling nemen we contact op met de ouders.

Taxivervoer

Veel leerlingen komen met taxibusjes naar school. U bent als ouder verantwoordelijk voor het vervoer van uw kind van en naar school. Wij proberen in overleg met gemeenten, de taxibedrijven en de ouders het vervoer zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch zijn er wel eens problemen. Wij adviseren u dan om contact op te nemen met het taxibedrijf of met de afdeling Onderwijs van het gemeentehuis in uw woonplaats.

Fietsen

Als uw zoon of dochter op de fiets naar school gaat, moet de fiets in de daarvoor bestemde rekken en fietsenstalling worden geplaatst. De school is echter op geen enkele manier aansprakelijk voor diefstal en/of beschadiging.

Praktisch

:

Help (nieuw venster)