Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Vaart
  Utrechtseweg 312
  6862 BC Oosterbeek
  T 026 - 334 88 00
  info@vaart-oosterbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

De School

 • De Vaart is een kleinschalige school voor speciaal onderwijs in Oosterbeek. Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar met een licht verstandelijk beperking kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. De Vaart staat voor: eigenwijs, eigentijds en eigenaardig onderwijs.

Schoolnaam

De naam van de school past uitstekend bij de positieve manier waarop wij leerlingen benaderen: we willen samen met onze leerlingen voortvarend te werk gaan. De Vaart laat ook zien waar wij onze wortels hebben: in Oosterbeek, een plaats waar verschillende beken stromen.

Missie

De Vaart staat voor: eigenwijs, eigentijds en eigenaardig speciaal onderwijs. Wij nemen vanuit onze positieve houding naar leerlingen en onze specifieke kennis van onderwijs en gedrag, de verantwoordelijkheid dat geen enkel kind tussen wal en schip valt. We werken hierbij aan het optimaliseren van de leerprestaties, het versterken van sociaal-emotionele ontwikkeling en het leren omgaan met gedragsproblematiek. Wij kijken naar het kind achter het gedrag.

Schoolklimaat

Om ervoor te zorgen dat leerlingen optimaal kunnen leren, zijn randvoorwaarden nodig. Bij ons op school staan structuur, veiligheid en duidelijkheid centraal. Hierop is ons handelen gebaseerd. De ondersteuning die wij bieden, is afgestemd op wat uw kind nodig heeft.
 
Wij zijn specialisten op het gebied van onderwijs en gedrag. We kijken naar de leerlingen achter het gedrag. Daardoor ontdekken we samen met leerlingen en ouders dat er heel veel dingen goed gaan en andere dingen nog beter kunnen. Door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten zijn we in staat om met onze speciale leerlingen buitengewone resultaten te halen! Leerlingen, ouders en medewerkers respecteren we als persoon. We spreken hen aan op hun gedrag als dat nodig is. Door deze randvoorwaarden ontstaat plezier en profiteren leerlingen optimaal van het aangeboden onderwijs.

 
Iedere leerling op onze school is uniek, daarom vragen we altijd: wat heeft hij of zij nodig om tot ontwikkeling te komen? Leren is leuk op De Vaart. Onze leerkrachten en onderwijsassistenten werken met verschillende activerende werkvormen en zoeken naar de juiste mix tussen inspanning en ontspanning. We denken daarbij graag out of the box. Ervaringen in wat wel en niet werkt delen wij met elkaar. Zo ontstaan nieuwe inzichten en houden we elkaar scherp in hoe het nóg beter kan. De mensen die op De Vaart werken, zijn pedagogisch sterk, echte doorzetters en enorm gemotiveerd om het beste in leerlingen naar boven te halen! ​
 
Algemene grondslag
Onze school is een algemeen bijzondere school. We gaan uit van gelijkwaardigheid van alle levens-beschouwelijke en maatschappelijke stromingen. Leerlingen, ouders en medewerkers met verschillende godsdiensten en uiteenlopende levensovertuigingen gaan bij ons op school met respect met elkaar om.
 
Bekijk hier het filmpje waarin teamleider Margriet Knipping vertelt over de school.

De School

:

Help (nieuw venster)