Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Vaart
  Utrechtseweg 312
  6862 BC Oosterbeek
  T 026 - 334 88 00
  info@vaart-oosterbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Yes-R opent nieuw schoolgebouw speciaal onderwijs in Oosterbeek

 • Op 2 juli is het nieuwe schoolgebouw van De Vaart en de onderbouw van Vierbeek College aan de Utrechtseweg in Oosterbeek geopend. De opening van de twee scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs was een waar feestje in de zinderende hitte. Rapper Yes-R trakteerde de leerlingen op twee spectaculaire optredens.
De heer Gebben, burgemeester van Renkum en de heer Loeffen van De Onderwijsspecialisten verzorgden samen met de leerlingen de officiële openingshandeling. Een enorme smiley gevuld met ballonnen ging vervolgens de lucht in. Na de opening verzorgden de leerlingen een flitsend optreden in samenwerking met dansschool DansJeFit.

Het nieuwe schoolgebouw aan de Utrechtseweg past met het mos-sedum dak goed in de bosrijke omgeving. Zowel De Vaart als Vierbeek College hebben een eigen karakter gekregen dat past bij de leeftijd van de leerlingen. De Vaart is gevestigd in de linkervleugel en is speels en vrolijk, een echte basisschool. Het Vierbeek College zit in de rechtervleugel en heeft een stoere uitstraling. De bovenbouw van het Vierbeek College blijft gehuisvest aan de Wijnand van Arnhemweg.

Ingericht op wat leerlingen nodig hebben

De leerlingen hebben nu een moderne, duurzame en uitdagende school om in te leren. Een plek die is ingericht op structuur, veiligheid en voorspelbaarheid; zaken die voor de ontwikkeling van deze leerlingen met gedragsproblemen belangrijk zijn. Ook innovatief leren wordt volop mogelijk gemaakt in de nieuwe school, doordat alle lokalen een smart televisie en twee iPads hebben.
Wim van Schaik, directeur De Vaart en Vierbeek College: ‘Leren is vaak lastig voor onze leerlingen, maar met de moderne middelen van nu gaat dat makkelijker’, legt hij trots uit. 
 
 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)