Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Vaart
  Utrechtseweg 312
  6862 BC Oosterbeek
  T 026 - 334 88 00
  info@vaart-oosterbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Sinterklaas gekte!

 • Nou het is weer zover, sinterklaas gekte…
Iedereen is in de weer met cadeau’s kopen of surprises verzinnen. Zo ook bij ons thuis, mijn dochter is druk in de weer met papier-machè en allerlei jongenscadeaus waar ze geen verstand van heeft en ik evenmin. Alleen papa kunnen we nog vragen of dit wat is in de mannenwereld. En die durft ook niet echt advies te geven.
Maar uiteindelijk zijn we eruit en met hulp van haar grote zus lijkt het ook nog iets moois te worden.
Behalve cadeaus kopen voor elkaar geeft Sint ons ook goede raad over hoe we met elkaar om gaan en met name dat we lief moeten zijn voor elkaar. Als dit lukt, is dit een veel mooier resultaat dan een duur cadeau aan elkaar geven.
De gezelligheid is natuurlijk ook een mooi aspect van het sint-gebeuren jammer dat het “zwarte piet” verhaal  de afgelopen tijd zo negatief in het nieuws was. Dit is een kinderfeest en iedereen kan het invullen zoals men wil. Maar het voornaamste is, maak het niet kapot voor onze kinderen. Pas hier en daar wat aan wanneer dit nodig is ,bijv. een witte, paarse of groene piet, om te voorkomen dat er mensen beledigd worden.  De kinderen passen zich prima aan. Daar zouden wij nog eens een voorbeeld aan kunnen nemen…..
Laten we deze mooie traditie van Sinterklaas vooral niet een negatieve lading geven maar er iets moois van maken.
 
Juf Nadia

Nieuws

:

Help (nieuw venster)