Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Vaart
  Utrechtseweg 312
  6862 BC Oosterbeek
  T 026 - 334 88 00
  info@vaart-oosterbeek.nl
   
  Wij bieden speciaal onderwijs aan kinderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Leefstijl Thema 1 De groep? Dat zijn wij!

 • De Vaart besteedt gericht aandacht aan de ontwikkeling van sociaal- emotionele vaardigheden. Wij maken daarbij gebruik van de methode Leefstijl.

De leefstijllessen zijn erop gericht om leerlingen op ongedwongen wijze vaardigheden te leren die in de samenleving onmisbaar zijn. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om samenspelen en samenwerken, praten en luisteren, rekening houden met elkaar, omgaan met gevoelens en verschillen, zelf beslissingen durven nemen en opkomen voor jezelf.

Het leefstijlprogramma is opgebouwd uit zes thema’s.
Op school werken alle groepen tegelijkertijd aan hetzelfde thema, waarbij in ieder leerjaar uiteraard andere accenten worden gelegd.

Op dit moment staat het thema “De groep? Dat zijn wij” centraal.
Binnen dit thema besteden we vooral aandacht aan de sfeer in de groep. Als deze goed is, voelen leerlingen zich beter op hun gemak: zowel bij elkaar als bij hun leerkracht.
Binnen dit thema leren de leerlingen elkaar beter kennen, hebben we het over hoe je aardig kunt zijn voor elkaar en maken we afspraken om de sfeer in de groep prettig te houden.

We willen U graag op de hoogte houden van de vaardigheden waar we aan werken.
Daarom zullen we voor de start van elk een nieuw thema laten weten welk thema de komende periode behandeld wordt binnen de lessen Leefstijl.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)